Szef kuchni Stefan Ostynowicz poleca Kotlet Budapesztański

6 lutego, 2012

Składniki:
1 kg schabu, 10 dag kiełbasy, 10 dag pieczarek, 10 dag cebuli, 10 dag świeżej papryki, 5 dag koncentratu, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz, mielona ostra papryka, tarty żółty ser, ketchup, natka pietruszki

Wykonanie:
Schab podzielić na porcje, rozbić młotkiem, doprawić przyprawami, usmażyć na tłuszczu; sporządzić farsz z cebuli, pieczarek, papryki i kiełbasy, dodać koncentrat; na usmażone porcje mięsa położyć farsz, straty żółty ser, poszprycować keczupem, posypać zieleniną; włożyć do piekarnika i zapiec; kotlety podawać z ziemniakami, ryżem lub z chlebem – Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *