Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem

21 lutego, 2012

Artur Wieczorek – kucharz Zakładu Aktywności Zawodowej poleca – Miłosne uniesienie, czyli farfalle z sosem jogurtowym, awokado i wędzonym łososiem.

Składniki:
Makaron farfalle (kokardki) – 200 g, pomidor – 1 sztuka, kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, awokado – 1 sztuka, wędzony łosoś – 100 g, oliwa z oliwek – 20 ml, jogurt naturalny – 150 ml, kapary – 1 łyżka, parmezan – 20 g, musztarda – 1 łyżka, czerwona cebula – 1 sztuka

Wykonanie:
Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z Kostką Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania. Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *