Jubileusz Dworku Czardasz
Z dużą przyjemnością piszemy na łamach naszego tygodnika o podobnych rocznicach czy jubileuszach działalności firm działających na naszym terenie. Teraz mamy szczególną okazję, aby wspólnie z właścicielami świętować 10-lecie Dworku Czardasz. Miejsca, które jest nam szczególnie bliskie również dzięki tamu, że świętujemy tam jubileusze Gazety Słupeckiej.
O kilka słów wspomnień i planów na przyszłość poprosiliśmy Sebastiana Rulaka – szefa Czardasza i Rozlewni Wina. Dziesięć lat minęło jak jeden dzień… tysiące myśli, zbieżności, przypuszczeń, słów otuchy. Konsekwentna pasja, zaangażowanie, wspieranie się nawzajem, i nieustanna chęć kreowania nowego. Do tego personel – każda firma to ludzie, a tych Dworek Czardasz ma najlepszych.
Dziś o świtach z radością stoję przed Naszym Dworkiem kiedy gasną już błyski weekendowych nocy, i mimo wielu trudności codziennych z łzą w oku myślę „udało się”. Szybko wyciągaliśmy wnioski z niepowodzeń i zaczęliśmy brnąć dalej. Podczas minionego Balu Sylwestrowego, świętowaliśmy dokładnie 10 lat od pierwszej uroczystości.
Początki były bardzo trudne, ale po dwóch pierwszych latach udało się już rozbudować Salę Bankietową Dworku oraz zbudować bazę noclegową. Zwiększyło to atrakcyjność obiektu i dało drugi start. Dwa lata temu, po ośmiu latach działalności, postanowiliśmy się otworzyć na nowy rynek, i zaprosić gości do Dworku już nie tylko weekendami, ale również na co dzień.
Pojawiła się zatem nowa inwestycja – budowa Sali Restauracyjnej. Od początku nasz dom chcieliśmy otworzyć dla gości w nietuzinkowej formie, chcieliśmy by było to miejsce szczególne, ale przystępne. Staraliśmy się zatem połączyć formę wykwintności, minimalizmu, domowej atmosfery , stylu, i braku przepychu.
Daliśmy naszym gościom miejsce do biesiadowania przy winie, rodzinnych posiłków, czy biznesowych spotkań. Sama nazwa przedsięwzięcia być może przewrotna, choć niekoniecznie – Rozlewnia Wina – przecież wino można rozlewać gościom restauracji do kieliszków… Restauracja zaskakująco dobrze się przyjęła, i zapoczątkowała nowy trend naszego Dworku, a zarazem początek naszej idei rebrandingu.
Nazwa restauracji zapoczątkuje nową, odświeżoną odsłonę naszego Dworku – ROZLEWNiA.
Dziesięć lat Dworku Czardasz, ponad tysiąc przyjęć okolicznościowych, zaufanie naszych gości, rosnące grono sympatyków, rodzinna atmosfera, starannie przygotowywana kuchnia, dbałość o każdy detal obsługi, indywidualne podejście i absolutne zaangażowanie – to elementy, które z okazji dziesięciolecia pozwoliły nam wybudować Czardasz na nowo – Całkowicie Nowa Sala Bankietowa, mogąca pomieścić do 250 gości wraz z parkietem tanecznym. Nowe piękne miejsce, z charakterem i stylem, wyjątkowa sala bankietowa w stylu dworkowym glamour – ROZLEWNiA.
Budowa już trwa, planowane oddanie w kwietniu 2020r. Dodatkowo, Dworek nasz przechodzi również renowację pomieszczeń noclegowych, by wkrótce móc zaoferować zakwaterowanie w odpowiednim standardzie, tym bardziej, że nowa dekada odsłoni jeszcze jeden zakres usług naszego Dworku – innowacyjną strefę SPA, której charakterystykę pozostawimy póki co niespodzianką.
Życzymy sobie kolejnych dziesięciu lat w tak dynamicznym rozwoju jak dotychczas, i zapraszamy wszystkich mieszkańców naszego powiatu do odwiedzin Dworku w nowej odsłonie już wkrótce!!